26 Αυγούστου 2014

Enemy (2013)

(«Ο Άνθρωπος Αντίγραφο»)
Θρίλερ μυστηρίου. Στη νέα του ταινία, ο Ντενίς Βιλνέβ ουσιαστικά παραθέτει ένα ατμοσφαιρικό αίνιγμα που περιμένει λύση. Φυσικά η σκηνοθεσία του όπως και η ερμηνεία του Τζίλενχαλ είναι εξαιρετικές αλλά με κούρασε πολύ η κιτρινίλα της εικόνας. Ένιωσα ότι τέντωσε πολύ το θέμα του για να του βγάλει 90 λεπτά εκεί που θα μπορούσε να γυρίσει μια αριστουργηματική μικρού μήκους.


Με κούρασε πολύ αυτή η κιτρινίλα

18 Αυγούστου 2014

Secret Agent (1936)




(«Μυστικός Πράκτωρ»)
Φτωχή συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες του Χίτσκοκ της ίδιας περιόδου, παρότι για την εποχή ήταν αρκετά πρωτοπόρα. Ο χαρακτήρας του Πίτερ Λορ μοιάζει φρέσκος αλλά η ερμηνεία του είναι πολύ θεατρική (όπως όλες τις εποχής βέβαια). Μεγάλο της αβαντάζ το χιούμορ που σε κάποιες περιπτώσεις αντέχει στο χρόνο.

Η ερμηνεία του Πίτερ Λορ είναι πολύ θεατρική.

11 Αυγούστου 2014

Pretty Village Pretty Flame (1996)

(«Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται», «Lepa Sela Lepo Gore»)
Αντιπολεμικό δράμα με μπόλικο μαύρο χιούμορ. Κυρίως είναι ταινία χαρακτήρων. Η αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους, βγάζει στην επιφάνεια τα κόμπλεξ αυτών που αντιπροσωπεύει ο καθένας τους. Τα χιουμοριστικά διαλλείματα βοηθούν γιατί το θέμα από μόνο του σου μαυρίζει την ψυχή. Ο εμφύλιος πόλεμος είναι η αποκορύφωση του παραλογισμού των πολέμων. 


Πολλές σκηνές είναι από πλάνα που τραβήχτηκαν στον πόλεμο όπου πραγματικά καίγονταν χωριά.

1 Αυγούστου 2014

World War Z (2013)

(«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»)
Μια χαρά ταινιάκι, κακώς του έριξαν τόση λάσπη. Μπαίνει κατευθείαν στο ψητό, έχει το σασπένς του, συνεχή ένταση, που και που στο γυρνάει στο μελόδραμα. Μου άρεσε που το σενάριο θα μπορούσε να είναι γραμμένο για βίντεο γκέιμ. Ναι, έχει και κάποιες αστειότητες αλλά γιατί όχι; Ταινία με ζόμπι δεν είναι; Είχα μηδενικές προσδοκίες και το ευχαριστήθηκα.