28 Δεκεμβρίου 2013

Crystal Fairy & The Magical Cactus And 2012 (2013)


Αμήχανη νεανική κωμωδία. Οδοιπορικό στην Χιλή, για την αναζήτηση του υπέρτατου παραισθησιογόνου κάκτου. Ασχολείται με ένα παραμελημένο κομμάτι της νεολαίας, που αρέσκεται να συνδυάζει γιόγκα, διαλογισμό, υγιεινή ζωή και φυσικές παραισθησιογόνες ουσίες και που περίμενε το 2012 να σημάνει το τέλος του κόσμου. Καλός ο Μάικλ Σέρα σε έναν ρόλο κόντρα στο αναγνωρίσιμο προφίλ του, τα εύσημα όμως κερδίζει η Γκάμπι Χόφμαν γιατί είχε τον πιο δύσκολο ρόλο και τον απέδωσε άψογα. 

απαραίτητη προϋπόθεση η κατανάλωση μεσκαλίνης

27 Δεκεμβρίου 2013

Ley Lines (1999)



Nihon kuroshakai»)
Η πιο αδιάφορη ταινία του Τακάσι Μιίκε που έχω δει. Η τρίτη της θεματικής τριλογίας «
Black Society Trilogy». Είχα πυρετό όταν την έβλεπα, ομολογουμένως δεν είχα την καλύτερη των διαθέσεων. Στο τέλος κάτι πήγε να γίνει, παραλίγο να αλλάξω γνώμη αλλά τελικά επικράτησε η πρώτη κακή εντύπωση. Από την άλλη, το 1999 ο Μιίκε γύρισε σύνολο 4 κινηματογραφικές ταινίες, δύο βιντεοταινίες και μια μίνι σειρά για την τηλεόραση. Ανάμεσά τους και το αριστούργημα «Audition».  Εν τέλει, η ταινία είναι καλύτερη από την βαθμολογία που της βάζω αλλά εγώ περιμένω περισσότερα από τον αγαπημένο μου μπι-μουβά.

Η ταινία είναι καλύτερη από τη βαθμολογία που της βάζω.


20 Δεκεμβρίου 2013

Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull (2008)



(«Ο Ιντιάνα Τζόουνς Και Το Βασίλειο Του Κρυστάλλινου Κρανίου»)
Περιπέτεια. Ο υπερήλικας Ιντιάνα Τζόουνς στο αρχαίο βασίλειο των Μάγια, εναντίων Ρώσων κομμουνιστών και/ή εξωγήινων. Το θετικό είναι ότι πετυχαίνει εκείνη την ατμόσφαιρα των προηγούμενων ταινιών που με μεγάλωσαν. Μάταια προσπαθεί να απευθυνθεί σε νεαρότερο κοινό, ο χαρακτήρας είναι πια ξεπερασμένος και οι “κακοί” καρικατούρες. 


18 Δεκεμβρίου 2013

Η Μέδουσα (1998)



Medusa»)
Την δεκαετία της παχιάς αγελάδας, έγινε μια προσπάθεια να γυριστεί ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παρότι φτιαγμένη σύμφωνα με τους άτυπους κανόνες των
b-movies, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να την κατατάξει στα cult. Άνευρη σκηνοθεσία, σεναριακές ευκολίες, η Ελένη Φιλίνη για κράχτης και πολλά, πάρα πολλά κλισέ. 


Απέσπασε το 3o βραβείο στην κατηγορία “Φανταστικός Κινηματογράφος” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον.