30 Μαρτίου 2013

American Mary (2012)



***
Αξιόλογη ταινία τρόμου, πρωτότυπη ματιά και θεματολογία. Είχες πολλές ενοχλητικές σκηνές που πραγματικά με ενόχλησαν, αυτό όμως θεωρείτε επιτυχία και το μετράω στα θετικά. Μεγαλύτερο μειονέκτημα, το σενάριο που ήταν λίγο σούπα. Οι αδερφές Σόσκα (Twisted Twins) έχουν αρκετό ταλέντο, ίσως αν στην επόμενη δουλειά τους συνεργάζονταν με έναν έμπειρο σεναριογράφο, να καταφέρουν  να βγάλουν ένα μικρό διαμαντάκι.

28 Μαρτίου 2013

Kapringen (2012)



****1/2
A Hijacking», «Πειρατεία Στον Ωκεανό»)
Από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν. Εμβαθύνει στο πρόβλημα και δεν κωλώνει να το πάει μέχρι τέλους. Είχε σκηνές που έκαναν το σαγόνι μου να κρεμάσει. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα μείνεις καρφωμένος στο κάθισμά σου. 

27 Μαρτίου 2013

Taxi Driver (1976)

*****
Μέσα στις 10 αγαπημένες μου ταινίες. Ρεσιτάλ ηθοποιίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε έναν ρόλο που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Εξαιρετικό το σενάριο αλλά εδώ είναι η μαεστρία του σκηνοθέτη που πάει την ταινία ένα βήμα παραπάνω. Κορυφαίες ερμηνείες και από τους αγνώριστους Τζόντι Φόστερ και Χάρβεϊ Καϊτέλ. Η καλύτερη δουλειά του διδύμου Σκορτσέζε - Ντε Νίρο. Κάθε φορά που την βλέπω με μαγνητίζει, με απορροφάει και κάθομαι μπροστά στην οθόνη σαν ζόμπι μέχρι να τελειώσει.



26 Μαρτίου 2013

El Espíritu De La Colmena (1973)



****
(
«The Spirit Of The Beehive»)
A
φού τελειώσει, μένεις με την απορία. Δεν σου φεύγει εύκολα όμως από το μυαλό, όταν λοιπόν κάτσεις και το σκεφτείς θα δεις ότι πρόκειται για μια ταινία όπου τίποτα δεν είναι τυχαία τοποθετημένο. Παρά την αργή εξέλιξη και τις μεγάλες σιωπές, έχει πολλά στοιχεία που θα σε ανταμείψουν για την υπομονή σου. Μια εκ βαθέων αλληγορία για τις πολιτικές εξελίξεις της μετεμφυλιακής Ισπανίας αλλά και ένα παραμύθι ιδωμένο μέσα από την παιδική φαντασία. Θεωρείται μια από τις καλύτερες ισπανικές ταινίες. 



22 Μαρτίου 2013

The Room (2003)

*
Tο μοντάζ είναι άγνωστη λέξη, υπάρχουν σκηνές που δεν εξυπηρετούν πουθενά την πλοκή (ούτε κι οτιδήποτε άλλο), οι 4-5 σκηνές σεξ είναι κοπιαρισμένες από τα σοφτ πορνό που έβαζε το Star τη δεκαετία του 90 (εκεί που σκάει το σηματάκι να φορέσεις τα 3D γυαλιά για την έξτρα καύλα). Η ταινία όμως είναι απόλυτα αυθεντική, δεν προσπαθεί ποτέ να γίνει καλτ ή να σε κάνει να γελάσεις. Ο πρωταγωνιστής/σεναριογράφος/σκηνοθέτης είναι βγαλμένος από άλλο κόσμο, πραγματικά ανήκει στο δικό του μικρόκοσμο όπου όλα είναι αγγελικά πλασμένα (όπως του επισημαίνει στην ταινία και η “μέλλουσα γυναίκα” του). Δικαίως κυκλοφορεί ως η «χειρότερη ταινία του αιώνα μας».


Από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας.


Ο Τόμι Ουίσοου (Tommy Wiseau) Έχει αποκτήσει τεράστια fanbase όπου κάθε μέρα αυξάνεται, τελευταία έκανε και τη δική του διαδικτυακή εκπομπή “Tommy Explains It All“, πάρε μια γεύση.