31 Οκτωβρίου 2013

Three (2005)


***
(«3», «
Survival Island»)
Ψυχολογικό θρίλερ. Δεν σου γεμίζει το μάτι, και μόνο από την αφίσα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά παραπάνω από ένα βιντεακού χαρακτήρα ψευτοερωτικό τρίγωνο σε μια απομονωμένη παραλία με άσχημη κατάληξη. Κι όμως είναι κάτι παραπάνω. Είχε ένα πολλά υποσχόμενο σενάριο το οποίο έχει καταστραφεί από την προχειρότητα που γυρίστηκε/μονταρίστηκε. Από την άλλη μπορείς να το δεις μόνο για το οφθαλμόλουτρο που προσφέρει η Κέλυ Μπρουκ. 



3 σχόλια:

  1. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στιούαρτ Ραφιλ (πολύ έμπειρος σε παταγώδεις αποτυχίες) υποθέτω ότι δεν πίστεψε πολύ στο σενάριό του, έχω και μια υποψία ότι το έγραψε τυχαία. Οι χαρακτήρες του είναι όλοι τρομερά αντιπαθείς, σε βαθμό που αποκτούν ενδιαφέρον. Φυσικά οι επιρροές από το «Swept Away» δεν κρύβονται, ίσως μάλιστα να είδε την πιο πρόσφατη (2002) βερσιόν του Γκάι Ρίτσι κι όχι αυτή της Λίνας Βερτμίλερ (1974).

    Και πολύ καλός είμαι στην κριτική μου, σε άλλη περίπτωση μπορεί να σχολίαζα μόνο τις παράλογες σκηνές με τα βουντού που δεν κόλλαγαν πουθενά, χάλαγαν την ατμόσφαιρα και δεν πρόσφεραν ούτε στη πλοκή ούτε πουθενά, να μουλάρωνα εκεί και να της έδινα 3. Προτιμώ να εκτιμήσω το καλό της σενάριο (άσχετα αν καταστράφηκε ολοσχερώς).

    Ερμηνευτικά, ο μόνος που διασώζεται είναι ο Μπίλι Ζέιν, ο οποίος -χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα- είναι λες και παίζει σε άλλη ταινία λόγω του επιπέδου των υπολοίπων. Συγκεκριμένα, η Μπρουκ δεν χρειάζεται να προσπαθήσει εφόσον περιφέρεται συνέχεια με τον μαγιό της -κι αν. Ο τρίτος, ο Αργεντίνος, δεν υπάρχει, απλώς είναι από την αργεντινή και αυτό τον κάνει γόη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχαία χάζευα την ταινία πρόσφατα στην τηλεόραση και προσπαθούσα να θυμηθώ που έχω ξαναδεί τη φάτσα του Αργεντίνου....και μετά θυμήθηκα...συμμετείχε σε ένα από απο τα πιο σεξι videoclip, το call on me του Eric Prydz,https://www.youtube.com/watch?v=L_fCqg92qks... ξέρεις αυτό που είναι μόνος του με γυναίκες σε aerobic.
      Είδα ότι έπαιζε και ως Πέτρος στο mamma mia (παραδόξως αν και μένω δίπλα από Σκιάθο-Σκόπελο και πάω τακτικά, την ταινία δεν την έχω δει.. δεν ξέρω αν εχεις γράψει τίποτα σχετικά...)

      Διαγραφή
    2. Αν κάποια στιγμή γίνει ένα ψηφιακό αλμανάκ με βίντεο που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά, αυτό σίγουρα θα φιγουράρει στα πρώτα δέκα.

      Δυστυχώς, το «Mama Mia» δεν το έχω δει. Ίσως αν τύχει να το βάλει η τηλεόραση όταν είμαι στον οδοντίατρο ή αν το βάλει ο οδηγός του ΚΤΕΛ καθώς πηγαίνω Τρίκαλα, μπορεί και να το δω και μετά σίγουρα θα γράψω και κριτική.

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ