6 Ιουνίου 2013

Wake In Fright (1971)


****1/2
Outback», «Ξύπνημα Στον Τρόμο»)
Το αυστραλέζικο «
Deliverance». Σε μια απομονωμένη κωμόπολη της Αυστραλίας θα περάσει τη νύχτα του o νεαρός δασκαλάκος, για να πάρει την άλλη μέρα το αεροπλάνο για Σύδνεϋ. Οι κάτοικοι της Μπουντανγιάμπα είναι φιλήσυχοι και φιλόξενοι, επιθετικά φιλόξενοι, όπως οι Κρητίκαροι του Ψηλορείτη. Τον υποχρεώνουν να τον κεράσουν μια μπύρα αλλιώς προσβάλλονται. Σαράντα χρονών ταινία  αρυτίδωτη λέμε, μιλφάρα.

5 σχόλια:

  1. Είχε γίνει γνωστή ως η μεγαλύτερη απώλεια του Αυστραλέζικου σινεμά αφού δεν είχε διασωθεί καμία κόπια της. Ο Άντονι Μπάκλεϊ που είχε κάνει το μοντάζ, κατάφερε και βρήκε μια κόπια σε μια αποθήκη μέσα σε ένα κουτί που έγραφε «για καταστροφή» μόλις το 2004. Σύμφωνα με τους αυστραλιανούς κριτικούς, η ταινία “εξαφανίστηκε” διότι έδειχνε μια πολύ άσχημη πτυχή της επαρχίας της Αυστραλίας, κάτι που οι αρχές ήθελαν να αποφύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σκηνή με το κυνήγι των καγκουρό ήταν υπερβολικά αληθοφανής, πραγματικά τα κακόμοιρα τα βλέπεις να σφαδάζουν. Είναι αληθινή, το σημείωμα του παραγωγού στο τέλος της ταινίας λέει ότι “έγινε από επαγγελματίες κυνηγούς με τη συγκατάθεση του Oργανισμού δικαιωμάτων των ζώων της Αυστραλίας”. Μου σηκώθηκε η τρίχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετά απο 3 μήνες που είδα την ταινία αλλαξα τη βαθμολογία μου απο 4* σε 4 1/2*, γιατί ακόμα την σκέφτομαι και με ενθουσιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ