11 Απριλίου 2012

Singles (1992)

****

Με τα αστεράκια δεν αξιολογώ την ταινία αλλά βαθμολογώ την διασκέδαση που μου πρόσφερε, αυτή είναι και η έννοια αυτού του blog, οπότε ναι θα βάλω 4 αστέρια στο "Singles" γιατί με διασκέδασε αφάνταστα. Παρακολουθούσα την σκηνή του Σιάτλ, το Γκράντζ από τις αρχές της και μια ταινία που δείχνει το Σιάτλ έτσι όπως το φανταζόμουν, όπου μια οποιαδήποτε βραδιά  μπορείς να πάς σε ένα μπαρ και να ακούσεις ζωντανά τους Alice In Chains είναι σαν φαντασίωση. Επίσης, όταν γυρίστηκε το "Singles", οι Pearl Jam και οι Nirvana μόλις είχαν βγάλει τον πρώτο τους δίσκο, οι Alice in Chains μόλις έβγαζαν τον δεύτερο δίσκο τους το περίφημο Dirt και οι Soundgarden είχαν ήδη κυκλοφορήσει τρεις δίσκους αλλά δύο χρόνια αργότερα θα έβγαινε το Superunknown με το οποίο κέρδισαν παγκόσμια αναγνώριση.

7 σχόλια:

  1. Όπως βλέπεις δεν γράφω καθόλου για την ταινία, εσκεμμένα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δείχνει κάποιες σχέσεις που γίνονται και κάποιες άλλες που δεν γίνονται, χλιαρή κατάσταση όπως οι περισσότερες ταινίες του Κάμερον Κρόου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίτλοι τραγουδιών από την υποτιθέμενη μπάντα του Ματ Ντίλον, ενέπνευσαν τους Soundgarden και τα έκαναν τραγούδια, ένα από αυτά είναι το Spoonman , που αργότερα έγινε τρομερή επιτυχία και τους ανέδειξε σε σούπερ μπάντα. Μάλιστα, ακούγεται στην ταινία το ντέμο που είχαν προλάβει να ηχογραφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά cameo από Έντι Βέντερ, Κρις Κορνέλ, Λέιν Στάλεϊ, Τιμ Μπάρτον, Ζαβιέ ΜακΝτάνιελ.

    Οι Nirvana τελευταία στιγμή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο σάουντρακ.

    Ένας από τους πρώτους ρόλους του Πολ Τζιαμάτι που προλαβαίνει να πει μόνο μια λέξη: "Τι;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχνάς κάτι,
    http://www.youtube.com/watch?v=pGDzsds4Ll0

    καλό ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποφάσισα να το αφήσω απ' έξω λόγω καταγωγής τους, είναι κοντά το Σικάγο με το Σιάτλ; Μόλις είδα την ταινία, άκουσα το σάουντρακ και μετά τους δύο πρώτους δίσκους των SP και μετά τους ξανάκουσα.

      Διαγραφή
  5. Ζαβιέ ΜακΝτάνιελ!Ti eipes tora re file!!!xaxaaaa...ton eixame kai edo ston Irakli to '96 ...(asxeto).Pantos to tainiaki einai must cult 90tila.Eimaste kai paidia twn 90's ..ti na kanoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά πυ σε γνώρισα φορούσες μπλουζάκι Alice In Chains... τι να λέμε τώρα!

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ